Cene vodoinstalaterskih radova

Zbog cestih pitanja zasto se retko istice cena neke usluge, resili smo da vam to objasnimo. Ne tako retko desava se da nasi sugradjani pozovu neki servis i da im taj servis kaze primamljivu cenu. Bez daljeg razmisljanja ti isti sugradjani prihvataju dolazak majstora iz tih servisa. Kad majstor dodje, prvo krene da zatvara vodu, da proverava sta ne valja i da na kraju formira cenu radova. U velikom broju slucajeva cena koja je bila prvobitno navedena vise ne pije vodu vec bude skuplja, nekad cak duplo od navedene.

Naravno svi bi odbili ali ostaje zackoljica, voda iskljucena, posao na pola obavljen ostavlje vas u problemu. Najlakse je progutati cenu platiti i pozeleti da vise nikad ne vidite tu osobu.

Naravno da ne mora da bude tako. Pri samom pozivu cesto mozete zakljuciti iz razgovora da li ce se cena promeniti. Dakle, recenicom „videcemo na licu mesta“, vec vam je najavljena mogucnost da cena ne bude fiksna. Znaci moze se promeniti u zavisnosti od situacije.

Kakva je to situacija koja moze promeniti cenu koja je prethodno navedena.

U nasem slucaju to je:

-Da je cena proizvoda koji se montira veca od pretpostavljene,

-Da se montiraju nepredvidjeni delovi, na pr: ( menjate grejac na bojleru, morate zameniti kompletnu flansnu a ne samo grejac, ili zameniti i sigurnosni ventil, zameniti creva i tako dalje).

Sve sto treba da znate je da ne dozvolite da vas neko zavarava sa nepotrebnim radovima ili menjanjem ispravnih delova. Cena koja je naznacena pre dolaska morala bi takva i ostati.

You may also like...